vineri, 30 iulie 2010

Intelepciune de fluture

Langa un fluture 

Frumusetea ca si zborul si iubirea
de cenuse-si leaga firea.
De-i stergi fluturelui praful, nici o boare -
nici o vraja nu-l vor face sa mai zboare.

El, totemul semintiei stiutoare,
îsi ascunde obîrsiile si drumul.
Daca-l sfarmi, îsi da poleiul -
din secretele-i nici unul.

Cine-i puse pe aripi si pe faptura
scrumul, joc de aur ca suflat din foi de faur?
A dormit o noapte-n Luna?
S-a nascut din scrum de urna?

(Poezie de Lucian Blaga) 


Intr-o dimineata de vara, am vazut de cealalta parte a ferestrei din biroul meu un fluture de noapte cu alb si cu negru. Nu numai ca ma simteam atrasa de el, dar ma simteam si foarte fericita, intrucat se parea ca fluturele ma astepta pe mine. Atunci cand l-am intrebat daca avea un mesaj de transmis, sau daca, pur si simplu, se bucura de acea dimineata, fluturele a inceput un fel de dans, miscandu-se in cercuri, in toate partile. Apoi a spus: 
"Noi purtam gandurile. Le aducem oamenilor si alotr fiinte energii, idei noi si inspiratie, cu usurinta si pe cale subtila. Interactionam in permanenta cu corpurile noastre de lumina.
Suntem purtatori de forme-gand. Suntem inruditi cu fratii si surorile noastre - fluturii de zi. Ei aduc frumusete in lume si le reamintesc oamenilor despre culorile din alte lumi ce interactioneaza cu a voastra. Ei reprezinta o punte dimensionala spre frumusete - si interactiunea dintre lumina si alte lumi.
Fluturii de noapte aduc o energie usor mai grea. Noi aducem transformari. Suntem priviti adesea ca semne, intrucat facem pentru multi oameni legatura cu taramul supranatural. Va putem ajuta sa va conectati la alte moduri de perceptie. In general, atunci cand fluturele de noapte vine sa lucreze cu voi, o face pentru a creea o modificare de perceptie, o incurajare usoara pentru a va deschide sa vedeti lucrurile intr-un alt mod."
Eu ce trebuie sa vad intr-un mod diferit?
"Tu vezi deja diferit. Aminteste-ti sa te deschizi spre posibilitatile din jurul tau si sa fii dispusa sa iti extinzi mintea. Uneori, ceea ce nu se potriveste pe moment, se va potrivi mai tarziu - sau ceea ce ti se potriveste pe moment, nu va mai fi potrivit in alt timp si in alt spatiu. Energia se schimba in permanenta, se modifica, iar interactiunea este un dans, un joc, o bucurie de a participa si de a te uni cu restul.
In privinta subiectului corpurilor de lumina, pot spune ca acestea sunt corpuri energetice mai subtile, pe care le au toate vietuitoarele. Fluturii de noapte au o legatura speciala cu ele - o legatura ce se intalneste in trecutul nostru. Canva am avut dimensiuni foarte mari, eram la fel de mari ca oamenii si exista multe povesti despre asta, nu doar in cultura oamenilor. Si fluturii de noapte au o mitologie."
I-am spus ca mi-ar placea la nebunie sa aud un mit al fluturilor de noapte. Astfel ca mi-a povestit incantat:
"A fost odata, ca niciodata, asa cum spuneti voi, o lume in care creaturi uriase, asemanatoare fluturilor de noapte, traiau in stransa legatura cu pamantul. Chiar daca eram destul de mari, planam la nivelul solului. Eram aproape lipsiti de greutate si puteam pluti aproape de pamant, in timp ce aveam grija de el, ca niste mame ale pamantului. In acel timp si spatiu, pamantul era rosu si arata ca un desert. Nu prea exista vegetatie.
Creaturile fluturi erau creatori, responsabile de aducerea energiei solare (energia iluminata a spiritului universal) pe Pamant, pentru a infuza fiintele si plantele cu parti ale spiritului.
Existau fluturi speciali, care calatoreau spre soare. Ajunsi acolo, ei inghiteau bucati de energie solara, apoi coborau din nou pe planeta. Soarele le patrundea in corp si se transforma in praful de pe aripile lor. Pe masura ce fluturau deasupra pamantului, praful cadea ca spirit peste tot si totul capata viata. Si de aceea, chiar si acum veti vedea inca praf pe pe aripile fluturilor de noapte.
[Pauza] Aceasta este o poveste a creatiei, una dintre cele mai vechi pe care le stim. Este un mit, vezi tu, si trebuie privit ca atare. Asa cum si rasa ta are diferite legende, si noi avem o mitologie foarte bogata, avand multe povestiri minunate de spus."
Ai mai vrea sa adaugi ceva?
"Sper ca voi, cititorii, sa va deschideti intotdeauna spre misterele din jurul vostru. Oriunde priviti, exista mistere si minuni. Si daca aveti vreodata nevoie de ajutor, pur si simplu, apelati la un fluture de noapte."
Peste trei zile, fluturele a venit din nou la fereastra mea. Avea un alt mit, mi-a spus. I-a placut cum l-am primit pe ultimul, asa ca a pregatit un altul. El a spus:
"La inceput, exista un foc central. Ardea in centrul Pamantului, acolo unde traiau fluturii de noapte. Focul ardea fara oprire. In timpul zilei, focul se unea cu Soarele, atragand raze de energie de lumina pe planeta. Pe timp de noapte, noi zburam in jurul focului. Vi-l puteti imagina ca pe un foc de tabara, unde toata lumea sta in cerc, razand, cantand si spunand povesti. Asa faceam si noi.
Focul si cercul sunt simboluri stravechi, intrucat focul si lumina reprezinta legatura cu Unicul.
In timpul noptii, sub cerul plin de stele, planam langa foc si visam povestile rasei noastre. Focul (legatura Pamantului cu Soarele), era cel care detinea toate povestile. Povestile nu se aflau in foc, si nu erau nici in noi, ci in relatia dintre noi. Iubeam foarte mult lumina, simtind uneori o bucurie atat de mare, incat abia ne puteam stapani si, de aceea, unii dintre noi s-au apropiat prea mult de foc, intorcandu-se astfel, cu o flacara, in lumina.
Mitul despre fluturi si foc, sau lumina, face parte din cine suntem noi. M-am bucurat ca ai facut legatura si cu alte povesti ale neamului, ale rasei noastre. Onoram ceea ce ai scris. Si noi suntem scribi. Stiai ca povestile noastre sunt scrise pe aripi? Totul are legatura, asa cum ai aflat deja, cu modelul, tiparul. Ne pastram povestile in imaginile de pe aripile noastre, la fel cum si voi va pastrati tiparul in celule si in ADN."
Inainte sa pot pune o alta intrebare, fluturele si-a continuat firul gandirii. Ascultandu-l, am zambit din inima.
 "Noi suntem creaturi ale luminii si ale miscarii. Facem legatura intre Pamant si Soare, lumina si univers. Vreau sa spun urmatoarele: tot ce inseamna comunicare are legatura cu relatiile. E bine ca oamenii sa se deschide spre animale, sa inceapa sa aiba incredere in intelepciunea lor - dar e la fel de important sa intelegeti ca tot ce inseamna comunicare are legatura cu interrelationarea. 
Energia se schimba mereu. Nu exista absolut.  Absolutul este dorinta statica de a manipula si de a controla. In realitate, nu exista decat aceasta schimbare perpetua, aceasta modificare eterna. In aceasta experienta gasiti relatia, o intalnire intre constiinta, energie, lumina, forma si spirit. Acolo descoperiti adevarul a cine sunteti voi.
Eu va aduc mesajul despre schimbare. Continuati sa va miscati, sa va modificati si sa va extindeti. Aveti incredere in intalnirile de la nivelul inimii, al sufletului, unde gasiti o contopire intre gandire, minte si dimensiune. Acolo gasiti spirala ce va duce spre Tot.  
Mitul pe care vi l-am spus despre fluturii de noapte si foc reprezinta dorinta de unire. Ideea nu este sa va ardeti in foc, asa cum cred gresit unii oameni. Noi va aducem relatia fluturilor de noapte cu focul - si anume, relatia pe care o aveti voi cu natura divina a cine sunteti voi cu adevarat.
Bataia aripilor noastre reprezinta bataia inimii. Totul este o miscare constanta, o bataie de tobe. Eu pot fi auzit in pasii elefantilor, in ecourile balenelor, in urletul coiotilor, in cantecul pasarilor. Totul este miscare, totul este devenire.
Voi nu mergeti nicaieri, pentru ca va aflati deja aici. Animalele va spun ca nu trebuie sa ajungeti undeva anume, ci doar sa va alaturati dansului. Va treziti si cantati, strigati, radeti, dati din aripi, astfel incat praful spiritului sa cada asupra tuturor celor pe care ii intalniti. Acesta e dansul. Asta e bucuria. Aceasta e iubirea."

(Fragmente din cartea "Vocile animalelor", de Dawn Baumann Brunke, 
aparuta la editura For You) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu