luni, 2 august 2010

Tu ce fel de inger esti? (II)

    Spiritele Intrupate ale Naturii

*            Cand te uiti in ochii unui Spirit Intrupat al Naturii, vzi sclipiri de malitie sau sagalnicie.

Asa cum le spune si numele, oamenii din aceasta categorie arata ca si cum ar fi zane, elfi, stime, gnomi, animale reincarnate si unicorni. De cele mai multe ori, au parul roscat (rosu aprins, castaniu, blond roscat, etc), infatisare celtica, ten rumen sau pistruiat. Acestia au ca spirite protectoare, pe langa ingeri, si zane.
Spiritele Intrupate ale Naturii:
o       Suporta cu greu regulile si cred ca oamenii care se supun lor sunt niste blegi;
o       Sunt fiinte iubitoare de amuzament, deseori farsori si sunt mereu in cautarea rasului;
o       Au aripi de fluture sau de dragon (la nivel eteric, bineinteles). Au trupuri zvelte, metabolism rapid si sistem nervos sensibil.
o       Sunt dependenti de anumite vicii – adora sa petreaca;
o       Au personalitati arzatoare, pasionale.

        Spiritele Intrupate ale Naturii intra, uneori, in necazuri, din cauza simtului lor excentric al umorului. Glumele lor pot fi uneori inoportune, ofensatoare, de prost gust, sau doar extrem de nepotrivite. Dar una dintre misiunile acestora este sa lumineze lumea, sa o faca sa zambeasca si sa rada – chiar pe seama lor proprie.
            In regatul eteric al Spiritelor Naturii, zanele, elfii si altii tin petreceri nocturne, pline de dans, cantec, povestit si voie buna. Ei cunosc valoarea spirituala a zburdalniciei si bucuriei! Nu e deloc surprinzator ca si perechile lor umane stiu sa se distreze. Spiritele Intrupate ale Naturii devin deseori animatori profesionisti, inclusiv comedieni, actori, dansatori si muzicieni.
            Spiritele erau obosite de asaltul uman asupra naturii, animalelor si mediului. Si fiindca nu ar fi putut progresa prea mult ca fiinte spirituale micute, au ales sa ia infatisari umane, pentru a avea mai multa putere in procesul de curatare a aerului Pamantului, a apei si a solului, precum si pentru ajutorarea animalelor.
            Spiritele Naturii prefera compania animalelor si a plantelor, mai degraba decat pe cea a oamenilor. Ele simt o furie fireasca indreptata catre rasa umana, pentru distrugerea planetei. Se spune ca acestea sunt niste poznasi rautaciosi, dar dar ele sunt asa numai cu oamenii care nu respecta mediul. Pe de alta parte, adora sa-i ajute pe oamenii care recicleaza materialele, folosesc produse de curatenie ecologice, se poarta frumos cu animalele si o respecta pe Mama Natura. Unele pozne ale Spiritelor Naturii sunt pasiv-agresive, provenind din lipsa lor de respect pentru modul in care oamenii fac risipa.
            In relatii, partenerii romantici sunt atrasi de Spiritele Intrupate ale Naturii datorita abilitatilor lor de comedieni, muzicale sau artistice. Dar dupa inceperea relatiei, Spiritele Intrupate ale Naturii pot fi acuzate de a fi “strengari”, “imaturi”, “neimplicati” sau “incapatanati”. Ei arata aceleasi trasaturi ale personalitatii ca si micii elfi, zanele, gnomii si cei asemenea lor. In Taramul Spiritelor Naturii, aceste fiinte sunt deseori cochete si promiscue. Corespondentii lor umani pot manifesta aceste caracteristici si in cadrul relatiilor.
            Spiritele Naturii isi indreapta mai putin atentia catre oameni, decat o fac Ingerii Intrupati. Le place sa se intovasareasca doar pentru a petrece si apoi vor sa fie lasati in pace. Sunt inclinate, de asemenea, spre abuzul de substante si dependenta.
            Multe Spirite Intrupate ale Naturii se gasesc in profesii care ofera ajutor si in care sunt implicati oamenii – dar, de obicei, pentru ca au o “chemare” sa faca asta. Asemeni Hobbitului Frodo, din cartea si filmul “Stapanul Inelelor”, Spiritele Intrupate ale Naturii sunt eroi sovaitori, care ajuta oamenii pentru ca trebuie si nu neaparat pentru ca vor sa o faca.
            Ele au nevoie de mult spatiu si singuratate, mai ales in mijlocul naturii. Spiritele pot fi timide si foarte retrase, chiar daca sunt extrovertite in cadrul reuniunilor sociale. Ele par a fi foarte deschise in ceea ce priveste viata lor particulara, insa exista o rezerva care ii retine din a-si dezvalui cele mai adanci secrete, in afara de cazul in care au o incredere absoluta intr-o persoana – si aceasta se intampla foarte rar. Ei aplica politica “taiati-i capul”, in privinta oamenilor din viata lor. Cu alte cuvinte, cand Spiritele Intrupate ale Naturii au terminat o relatie, ei chiar au terminat-o.
            Acestea au invatat cum sa-i anunte pe oameni, atunci cand nu vor sa fie deranjati.
            Ele sunt mascarici atunci cand se simt bine, mai ales atunci cand sunt incojurati de alte Spirite Intrupate ale Naturii, iubitoare de distractie. In familiile disfunctionale, ei pot juca rolul “mascotei”, ajutand familia sa se inveseleasca si sa se simta mai bine. Cu toate acestea, ele sunt sensibile la dezaprobari si pot deveni timide, introvertite sau chiar retrase, cand nu se simt “singure” din punct de vedere social. Ei se indreapta adeseori spre droguri sau alcool, pentru a se simti confortabil, atunci cand se intalnesc cu mai multi oameni.
            Spiritele Intrupate ale Naturii  reprezinta un grup puternic, cu foarte putine probleme de sanatate, singurul model notabil de imbolnavire fiind o frecventa ridicata a depresiilor, sau astm in copilarie. Acestea pot suferi si de claustrofobie, daca petrec prea mult timp in spatii inchise, deoarece au nevoie de doze mari de aer proaspat.
            Aceste spirite stiu ca nu trebuie sa muncesti din greu pentru a obtine rezultate remarcabile – intentia si sinceritatea sunt cu mult mai importante. Se eschiveaza deseori de la munca grea si pot fi percepute ca niste pierde-vara, care prefera socializarea in locul muncii. Multe astfel de spirite se simt in afara centrului lumii obisnuite a fiintelor umane si incep sa iti planga de mila. Ele creeaza fie ospete, fi foamete si obtin securitate rareori, in afara de cazul in care lucreaza in mod constient la un proces de materializare.
            Aceste spirite au ca spirite calauzitoare zane, elfi sau spiridusi, pe care ii pot chema oricand in ajutor, doar rostind mental: “Te rog, ajuta-ma!”
            Ele trebuie sa fie in mijlocul naturii, altfel devin deprimate. Cele mai fericite sunt cele care au serviciul in natura, cum ar fi ghizii pentru excursii sau tabere in natura, cel care lucreaza in sere, padurarii, gradinarii sau cel care plimba cainii. Le place in mod deosebit sa asculte inregistrari cu sunete ale naturii, cum ar fi cantecele pasarilor, valurile oceanului, ploaia sau altele asemanatoare. Atunci cand sunt in spatii inchise, aromoterapia cu uleiuri esentiale pure de plante si flori le ajuta sa stea conectate cu Mama Natura. Natura si aerul liber reprezinta biserica lor – locul unde acestea se simt cel mai aproape de Dumnezeu. Cele mai multe declara ca trebuie sa locuiasca in desert, langa ocean, la tara, s.a.m.d.
            In adancul lor, Spiritele Intrupate ale Naturii sunt suparate pe oameni, pentru ca nu iubesc Pamantul atat de mult, incat sa aiba grija de el. Deoarece ele au decis sa se incarneze pentru a avea mai multa putere sa ajute plantele, mineralele si regatele animalelor, scopul vietii lor implica intotdeauna ecologia sau drepturile animalelor. Astfel, incearca sa-i invete aceste valori pe ceilalti, prin campanii de mediatizare, prin cercetare efectiva, prin exemplul personal. De fapt, este foarte important pentru ele sa se implice direct in aceste actiuni, pentru a se simti utili in viata. In plus, acestea se simt cel mai bine daca au un rol personal in imbunatatirea mediului, cum ar fi reciclarea deseurilor, sau utilizarea produselor ecologice gasite in magazinele cu produse sanatoase. Creativi, acestea adora sa creeze arta din natura.
Deoarece Spiritele Intrupate ale Naturii sunt ingerii naturii daruiti de Dumnezeu, nu este surprinzator ca ele devin aproape obsedate de a proteja animalele, plantele, solul, apa.
Diferitele categorii de Spirite Intrupate ale Naturii  includ zane (de obicei fete, minione, cu trupuri zvelte si fete dragute, sunt dulci si timide), stime, elfi si spiridusi (cantareti, compozitori, de obicei avand nas coroiat si par scurt), inorogi (falci si obraji proeminenti, ochi mari si fata cioplita ca a unui cal arab, par lung), animale intrupate, cristale intrupate (suflete care, inainte, au salasluit in energia cristalelor, stancilor si altor elemente ale Pamantului. Se simt extrem de conectate cu pietrele si cristalele. Adora sa calatoreasca si sa-si petreaca timpul in aer liber, fiind foarte protectori cu mediul rocilor si solul).
Spiritele Intrupate ale Naturii se descurca bine in cariere artistice sau legate de mass-media; muzica, film, comedie, scris, activitate editoriala, dans si yoga. Deoarece au tendinta de a fi optimisti si se manifesta minunat, pot fi oratori puternic motivationali. Acestea iubesc publicul si se descurca bine sa invete grupuri de oameni. De asemenea, iubesc slujbele legate de natura, cum ar fi ingrijirea animalelor; gradinaritul si munca in pepiniere; conservarea mediului si silvicultura.

(Fragmente din cartea "Taramul ingerilor pamanteni", de Doreen Virtue, publicata la Editura For You)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu