vineri, 21 mai 2010

De ce ar vrea o inima puternica sa arate ca nu este foarte delicata?

            Duritatea din lume isi are originea in impietrirea inimii. Inima Omeneasca a fost menita sa fie gingasa si delicata. Frecarea de fibra propriei moliciuni face ca inima sa devina dura. Unei inimi dure nu ii este frica de nimic, in afara de propria-i delicatete. Deci unei inimi dure ii este frica de adevarul despre propriul sine - si, astfel, devine egoista. Duritatea e cea care, atunci cand sta la rand, se baga in fata si nu aude si nu vede nimic, in afara de propriile-i cerinte.
             O inima dura nu este puternica. De ce ar vrea o inima puternica sa se intareasca si mai mult? De ce ar vrea o inima puternica sa arate ca nu este foarte delicata?
             O inima delicata ajunge departe. Nu se tine pe sine pentru sine. Lumina ei straluceste in afara si nu numai pentru ea insasi. 
             O inima nu are nevoie de aparare. O inima este sortita sa dea cu generozitate. Un sant cu apa sapat in jurul inimii voastre nu va face decat sa tina iubirea departe. Iubirea nu trebuie tinuta nici inauntru si nici in afara.
            Egoismul nu va deschide inima nici macar pentru voi insiva. Egoismul e posibil sa atraga lucruri spre voi, dar, in egoismul lui, el v-a uitat. S-a gandit ca sunteti mai putin valorosi decat sunteti. V-a desconsiderat total.
            Sa nu va fie frica de vulnerabilitate. Sunteti vulnerabili. Fiti vulnerabili in fata iubirii si nu a ofensei. De ce sa fiti vulnerabili in fata a ceva ce este mai prejos de iubire? Va puteti supara si  infuria, dar nu puteti nega pentru totdeauna iubirea din inima voastra si din lume.
            Lumea a fost neindemanatica. A fost egoista si, astfel, si-a facut singura deservicii, fiind convinsa ca trebuie sa le faca. Dar nevoia ei este de a iubi. Totul depinde de asta.
            Surprinzator, iubirea a fost defaimata, agatata cu capul in jos. Delicatetea inimii a fost privita ca un adolescent visator, care nu cunoastea inca partea neplacuta a vietii ce-l inconjoara. Delicatetea a fost privita ca un var de la tara, care tocmai a sosit in marele oras.
           Dar totusi, in lume exista multa iubire. Exista iubire deplina si exista iubire distorsionata. Orice este mai prejos de o iubire deplina, este o distorsiune.
           Aceasta este povestea lumii. S-a uitat la lucruri mai prejos decat iubirea, pentru a gasi dovezi ale lipsei de iubire. A adunat multe dovezi privind lucrurile mai prejos de iubire si a spus" "Vezi? Vezi asta?"
          Dar iubirea nu poate fi pierduta. Ea poate fi desconsiderata, dar nu si pierduta. Iubirea, precum Soarele, isi gaseste calea. Iubirea trebuie sa apara. Nu ati vazut-o in locuri unde nu v-ati fi asteptat sa o vedeti?
         Este atat de simplu sa aveti inima deschisa. Este doar ea insasi. Nu are nimic in plus si nici ceva in minus.
         Lasati-va inima ce a fost tarata prin noroi sa preia locul de drept in universul iubirii.
         Va cer sa serviti toate inimile. Va cer sa respectati locul iubirii. Va cer sa promovati iubirea. Ea nu are pret. Este un dar. Ceea ce este al vostru, e pentru a fi dat. Deci inima voastra - care este a Mea - trebuie data. Nu o dati degeaba - doar o dati. Nu o risipiti. O revelati.
        Inima Omeneasca este un lucru nobil.
        Inima Omeneasca este un transformator.
        Inima Omeneasca este un ceva care transcede.
        Inima voastra trebuie sa transceada limitele si evenimentele lumii, caci altfel se intuneca.
        Iubirea voastra trebuie sa ajunga mai sus. Iar apoi si mai sus. 
        Permiteti-i inimii sa fie ce este mai bun. Cel mai bine se pricepe sa iubeasca. Lasati-va inima sa fie ce este. V-ati pus inima intr-o cutie, pentru a fi protejata. Scoateti-o. Inima voastra nu are nevoie de protectie. Are nevoie sa fie data. Are nevoie sa iasa la lumina soarelui vietii si sa se vada si sa fie ea insasi.
        Lasati-va inima sa fie.

(Fragment din cartea "Scrisori din cer" de Gloria Wndroff, aparuta la Editura For You)

3 comentarii:

  1. ...splendid!!! ...ai imortalizat povestea IUBIRII NECONDITIONATE prin lume si dorinta ei in inimile noastre de re-relevare :D

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a emotionat... acesta este adevarul despre inimile noastre pe care cei mai multi dintre noi l-au uitat sau ni s-a ingaduit sa-l uitam. Aceste lectii, daca ar putea fi invatate la varsta potrivita si promovate de-a lungul vietii, ar schimba complet lumea. Ma bucur ca existi sa ne amintesti adevarul. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. cine te intalneste inca din prima zi isi poate da seama de ce inima frumoasa ai tikie tik :) :X:X:XX:X de cata iubire si cata lumina poate emana :X:XX:X:X:X:X:X:x felicitari :)chiar esti de admirat :)

    RăspundețiȘtergere